Kaynak İnceleme: Karekök 11.Sınıf Matematik Soru Bankası

Karekök Yayınları

Karekök Yayınları 2002 yılında İstanbul'un Kareköy semtinde kuruldu. Yayınladığı ilk test kitabı MPS (Modüler Piramit Sistemi) Matematik 1 sistemidir.

Karekök 11.Sınıf Matematik Soru Bankası


Şimdi gelelim başlıkta belirttiğimiz kitabın incelemesine. Kitabı zorluk seviyesi, tasarım grafik, başlangıç seviyesine uygunluk, video çözümü varlığı değerlendirme kriterlerimiz olacak.

1.Zorluk Seviyesi

Basit ile orta seviye arası bir kitaptır. Kitabın içerisindeki konu kavrama testi ,uygulama testi ve İdeal Sınav bulunmaktadır. bulunmaktadır.
Konu kavrama testleri basittir. Amacı konuyu öğretmektir. Farklı soru tarzları ve farklı yöntemlerle çözülecek sorulardan çok sık bulunur. Uygulama testi ise daha zordur. farklı yöntemlerle çözülecek soruların farklı bakış açısıyla çözülecek zor sorular sorulur. İdeal sınav ise ortalama bir sınavdır. Üst seviye okullar için uygun olmasa da daha düşük puan ile alan okullar için idealdir.

2.Tasarım ve Grafik

Kitap tasarım bakımından biraz düşüktür. Gördüğüm bütün karekök kitaplarında tasarım genelde aynıdır. Kitapta baskın renk mordur. Belli bir zaman sonra bu mor renk insanı sıkabilir.

3.Başlangıç Seviyesine Uygunluk

Kitap başlangıç seviyesine uygundur. Okulda gördükten sonra çözmeye başlanacak en uygun kitaplardan biridir. Youtube, okul, özel öğretmen vb yerlerden konuyu öğrenmeden çözülecek bir kitap değildir. Çünkü öğretmek üzerine bir kitap değildir.

4.Video Çözüm

Kitabın bir video çözüm sitesi bulunmaktadır ve bu artı yönlerinden bir tanesidir.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 Comments:

Yorum Gönder